Néhány hasznos tanács, ha szabadtéri esküvőt tervezel!


Mire figyelj oda egy szabadtéri esküvő tervezésekor?

A szabadtéri esküvők nem véletlenül népszerűek – a friss levegő és a természet közelsége egy utánozhatatlan hangulatot kölcsönöz a ceremóniának és sokkal romantikusabb lehet, mint egy négy fal között lezajló egybekelés. Mielőtt azonban elkezdenéd tervezgetni a nagy napot, fusd át az alábbi pontokat, amelyek kitérnek a szabadtéri esküvők fontos sajátosságaira!

Néhány hasznos tanács, ha szabadtéri esküvőt tervezel!

Mire figyelj oda egy szabadtéri esküvő tervezésekor?

Biztosítsd vendégeid kényelmét

Habár ez nem mindig egyszerű, próbáld kideríteni, hogy az adott nap adott időpontjában milyen időre számíthatsz a szabadban. Nyáron ez nem lesz nehéz, viszont ilyenkor fel kell készülnöd a perzselő forróságra, ami könnyedén kizökkentheti a násznépet az ünnepi hangulatból.

 

Ha teheted, készítess elő egy nagy adag hűtött vizet, lehetőleg félliteres palackokban, és helyezd el azokat egy közeli asztalon, hogy a vendégek még az előtt magukhoz vehessenek egyet, mielőtt leülnének.

 

Nem árt, ha némi napolaj is kéznél van. Ha igazán nagy forróságra számítotok, akkor talán megéri nagyméretű ventillátorokat is beszerezni a kint töltött idő erejéig (csak ne felejtsétek el, hogy ezeknek valahonnan áram is kell majd). A legjobb megoldás ilyen esetben egy nagy, többszemélyes sátor felállítása.

 

Legyen B terved

Mit csináltok, ha elered az eső? Egy jól előkészített szabadtéri esküvőnél mindig elérhető egy beltéri helyszín is, ahol vészhelyzet esetén folytatható a ceremónia és az ünneplés.

 

Egy nagy sátor itt is segíthet, de csak kisebb záporok esetén. Egy nagyobb esőzés sarassá teszi a talajt, amiben senki sem lépked majd szívesen ünneplő ruhában és cipőkben. Ha másra nem is, a sátor arra jó, hogy megvédi az asztalokat és a székeket, míg gyorsan be nem pakolják őket a benti helyszínre.

 

Ha egy igazán különleges, szabadtéri esküvő helyszín keresel, mindenképp meg kell ismerned a Városligetet! Az egyik legcsodálatosabb helyszín Budapesten, ahol gyönyörű környezet, valamint gasztronómiai különlegességek várnak rád! Ismerd meg jobban ezt a fantasztikus helyszín, ide kattintva? Szabadtéri esküvő

 

Ne feledkezz meg a szélről sem

Az esőhöz hasonlóan a szél is előidézhet vészes helyzeteket. Ha szeles körülményekre számítotok, akkor jobb, ha lemondasz a könnyű anyagokból készült menyasszonyruháról és koszorúslány-öltözékekről (a sifon és a kínai selyem például ezek közé tartozik). Időben egyeztess a fodrászoddal is, hogy olyan frizurát hozzatok össze neked, ami ellenállóbb az időjárás viszontagságaival szemben.

 

A dekoráció

A szabadtéri esküvők nagy előnye, hogy lényegében maga a környezet adja a díszítést, így sokkal kevesebb időt (és pénzt) kell erre fordítanod. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem ajánlott néhány olyan jellegzetes elemet bedobni, amik igazán esküvői hangulatot teremtenek, és persze érdemes előre lebeszélni a hely karbantartóival, hogy készítsék elő a területet. Ez a falevelek összeszedését, a fű lenyírását, a szemét feltakarítását és egyéb karbantartási feladatokat foglal magába.

 

Ha hűvösebb évszakra tervezed az esküvőd, akkor jóllehet, hogy jóval több saját virágot kell majd biztosítanod a kívánt hatás eléréséhez. Egy csinos boltíves lugast is beszerezhettek, ami rátok fókuszálja majd a násznép figyelmét és az esküvői képeken is jól mutat.

Ossza meg!

Vissza: Városliget Rendezvény
címkék:
Nézd meg, hogy mire érdemes figyelned a rendezvényhelyszín kiválasztásakor!

Ezeket a szempontokat kell figyelembe venned egy rendezvényhelyszín kiválasztásakor

Egy rendezvényszervezőnek számtalan fontos döntést kell meghoznia egy-egy nagy esemény megtervezése közben. Ezen döntések közül az egyik legkritikusabb kétségtelenül a rendezvény helyszíne lesz.

Ismerd meg a legjobb futóhelyeket Budapesten!

A legjobb futóhelyek Budapesten

Ha az ember egy kicsit gondosabban megvizsgálja Budapest földrajzát, akkor hamar láthatóvá válik, hogy fővárosunkban nincs hiány a változatos futóhelyekből és útvonalakból. A könnyed parkosított részektől kezdve a komolyabb kihívást kínáló hegyekig, ezek Budapest legjobb futóhelyei!

Nézd meg, hogy miért is fontosak a csapatépítők!

5 dolog, ami bebizonyítja, hogy milyen fontos a csapatépítő

Sokan úgy gondolják, hogy a különböző csapatépítő programok teljesen feleslegesek, és csak időpazarlás egy ilyet megszervezni. Pedig egyáltalán nincs így, hiszen a rendszeres csapatépítők nagyon pozitívan hatnak a munkatársakra, ezáltal a cég további működésére is. A...

Ezekkel a tippekkel könnyedén megtalálhatod a tökéletes helyszínt!

6 tipp a tökéletes esküvőhelyszín kiválasztásához

Esküvői helyszín kiválasztása az egyik legfontosabb döntés, amit egy pár az esküvőszervezés során meghoz. A helyszín kiválasztása során számtalan tényezőre érdemes ügyelni, most ezek közül mutatjuk be a legfontosabbakat!   

Ismerd meg te is a legjobb randihelyeket Budapesten!

A legjobb randihelyek Budapesten

Budapesten számtalan fantasztikus hellyel találkozunk, így ha egy randevú helyszínt keresünk, nem olyan egyszerű a dolgunk. A következőkben összegyűjtöttük neked a legjobb randihelyeket Budapesten! 

Bemutatjuk a legjobb nyári programokat Budapesten!

A legjobb nyári programok a Városligetben

Végre itt a jó idő, ilyenkor pedig egyre több időt töltünk a szabadban. A Városliget Budapest egyik legszebb része, így bemutatjuk, hogy mit tudsz csinálni a főváros ezen részén nyáron!

Ismerd meg egy kicsit jobban a Vajdahunyad várát!

Vajdahunyad vára - a vár, amit eredetileg kartonpapírból és fából építettek

A Városliget Budapest egyik legszebb része, ahol az egyik legromantikusabb várunk, a Vajdahunyad vára is található. A következőkben egy kicsit jobban is megismerkedhetsz ezzel a különleges épülettel! 

Ismerd meg te is a Városliget kincseit!

A Városliget kincsei

A budapesti Városliget a főváros egyik legnépszerűbb, leglátogatottabb látványossága. Az 1,2 négyzetkilométeres terület valójában több kisebb-nagyobb látnivalót foglal magába. A park 1986-ban készült el, a milleniumi ünnepségek évében, amelyek helyszínéül is szolgált.

Ezeket a programokat nem hagyhatod ki tavasszal!

A legjobb tavaszi programok a Városligetben

A Városliget a világon az első olyan park, amit mindenki számára nyitottá nyilvánítottak. Mára már rengeteg változáson ment keresztül, de a szépségéből semmit sem veszített. A Városliget tökéletes választás az év bármelyik szakában, hiszen nemcsak a nyári időszakban,...

Adunk néhány hasznos tanácsot az esküvődhöz!

Közeledik az esküvőszezon! Tippek a tökéletes esküvőhöz

Lassan elérkezik az esküvőszezon, ilyenkor pedig minden egyes tipp igazán hasznos lehet a jegyespár számára. A következőkben adunk néhány hasznos tanácsot a szervezéssel kapcsolatban! 

Mutatunk néhány sportolási lehetőséget a Városligetben!

Sportolási lehetőségek a Városligetben

Hamarosan érkezik a tavasz, ilyenkor pedig egyre több időt töltünk a szabadban. Ha te is szeretsz a szabadban sportolni, akkor a Városliget a legjobb választás hozzá! 

A legjobb csapatépítő helyszín Budapesten a Városliget!

Tavaszi csapatépítő programok a Városligetben

Vészesen közeledik a tavasz, ilyenkor pedig a legjobb döntés egy céges csapatépítő megrendezése. A következőkben megtudhatod, hogy miért fontos a csapatépítő a cégek életében, valamint mutatunk hozzá egy fantasztikus helyszínt! 

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

A Városligetben várható felújítások tartják lázban most a budapestieket... A Liget Budapest videójában most megnézheted Te is, mi várható az új Ligetben!

Mutatunk néhány igazán különleges, téli programot Budapesten!

7 romantikus téli program Budapesten

A klasszikus romantika kedvelőinek nem szabad kihagyniuk Budapestet a téli hónapok során. Akár van hó, akár nincs, az egész légkör teljesen megváltozik ilyenkor fővárosunkban, különösen romantikus hangulatot kölcsönözve ezzel az utcáknak, parkoknak, és fedett helyeknek...