Néhány hasznos tanács, ha szabadtéri esküvőt tervezel!


Mire figyelj oda egy szabadtéri esküvő tervezésekor?

A szabadtéri esküvők nem véletlenül népszerűek – a friss levegő és a természet közelsége egy utánozhatatlan hangulatot kölcsönöz a ceremóniának és sokkal romantikusabb lehet, mint egy négy fal között lezajló egybekelés. Mielőtt azonban elkezdenéd tervezgetni a nagy napot, fusd át az alábbi pontokat, amelyek kitérnek a szabadtéri esküvők fontos sajátosságaira!

Néhány hasznos tanács, ha szabadtéri esküvőt tervezel!

Mire figyelj oda egy szabadtéri esküvő tervezésekor?

Biztosítsd vendégeid kényelmét

Habár ez nem mindig egyszerű, próbáld kideríteni, hogy az adott nap adott időpontjában milyen időre számíthatsz a szabadban. Nyáron ez nem lesz nehéz, viszont ilyenkor fel kell készülnöd a perzselő forróságra, ami könnyedén kizökkentheti a násznépet az ünnepi hangulatból.

 

Ha teheted, készítess elő egy nagy adag hűtött vizet, lehetőleg félliteres palackokban, és helyezd el azokat egy közeli asztalon, hogy a vendégek még az előtt magukhoz vehessenek egyet, mielőtt leülnének.

 

Nem árt, ha némi napolaj is kéznél van. Ha igazán nagy forróságra számítotok, akkor talán megéri nagyméretű ventillátorokat is beszerezni a kint töltött idő erejéig (csak ne felejtsétek el, hogy ezeknek valahonnan áram is kell majd). A legjobb megoldás ilyen esetben egy nagy, többszemélyes sátor felállítása.

 

Legyen B terved

Mit csináltok, ha elered az eső? Egy jól előkészített szabadtéri esküvőnél mindig elérhető egy beltéri helyszín is, ahol vészhelyzet esetén folytatható a ceremónia és az ünneplés.

 

Egy nagy sátor itt is segíthet, de csak kisebb záporok esetén. Egy nagyobb esőzés sarassá teszi a talajt, amiben senki sem lépked majd szívesen ünneplő ruhában és cipőkben. Ha másra nem is, a sátor arra jó, hogy megvédi az asztalokat és a székeket, míg gyorsan be nem pakolják őket a benti helyszínre.

 

Ha egy igazán különleges, szabadtéri esküvő helyszín keresel, mindenképp meg kell ismerned a Városligetet! Az egyik legcsodálatosabb helyszín Budapesten, ahol gyönyörű környezet, valamint gasztronómiai különlegességek várnak rád! Ismerd meg jobban ezt a fantasztikus helyszín, ide kattintva? Szabadtéri esküvő

 

Ne feledkezz meg a szélről sem

Az esőhöz hasonlóan a szél is előidézhet vészes helyzeteket. Ha szeles körülményekre számítotok, akkor jobb, ha lemondasz a könnyű anyagokból készült menyasszonyruháról és koszorúslány-öltözékekről (a sifon és a kínai selyem például ezek közé tartozik). Időben egyeztess a fodrászoddal is, hogy olyan frizurát hozzatok össze neked, ami ellenállóbb az időjárás viszontagságaival szemben.

 

A dekoráció

A szabadtéri esküvők nagy előnye, hogy lényegében maga a környezet adja a díszítést, így sokkal kevesebb időt (és pénzt) kell erre fordítanod. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem ajánlott néhány olyan jellegzetes elemet bedobni, amik igazán esküvői hangulatot teremtenek, és persze érdemes előre lebeszélni a hely karbantartóival, hogy készítsék elő a területet. Ez a falevelek összeszedését, a fű lenyírását, a szemét feltakarítását és egyéb karbantartási feladatokat foglal magába.

 

Ha hűvösebb évszakra tervezed az esküvőd, akkor jóllehet, hogy jóval több saját virágot kell majd biztosítanod a kívánt hatás eléréséhez. Egy csinos boltíves lugast is beszerezhettek, ami rátok fókuszálja majd a násznép figyelmét és az esküvői képeken is jól mutat.

Ossza meg!

Vissza: Városliget Rendezvény
címkék:
Ismerd meg egy kicsit jobban a Vajdahunyad várát!

Vajdahunyad vára - a vár, amit eredetileg kartonpapírból és fából építettek

A Városliget Budapest egyik legszebb része, ahol az egyik legromantikusabb várunk, a Vajdahunyad vára is található. A következőkben egy kicsit jobban is megismerkedhetsz ezzel a különleges épülettel! 

Ismerd meg te is a Városliget kincseit!

A Városliget kincsei

A budapesti Városliget a főváros egyik legnépszerűbb, leglátogatottabb látványossága. Az 1,2 négyzetkilométeres terület valójában több kisebb-nagyobb látnivalót foglal magába. A park 1986-ban készült el, a milleniumi ünnepségek évében, amelyek helyszínéül is szolgált.

Ezeket a programokat nem hagyhatod ki tavasszal!

A legjobb tavaszi programok a Városligetben

A Városliget a világon az első olyan park, amit mindenki számára nyitottá nyilvánítottak. Mára már rengeteg változáson ment keresztül, de a szépségéből semmit sem veszített. A Városliget tökéletes választás az év bármelyik szakában, hiszen nemcsak a nyári időszakban,...

Adunk néhány hasznos tanácsot az esküvődhöz!

Közeledik az esküvőszezon! Tippek a tökéletes esküvőhöz

Lassan elérkezik az esküvőszezon, ilyenkor pedig minden egyes tipp igazán hasznos lehet a jegyespár számára. A következőkben adunk néhány hasznos tanácsot a szervezéssel kapcsolatban! 

Mutatunk néhány sportolási lehetőséget a Városligetben!

Sportolási lehetőségek a Városligetben

Hamarosan érkezik a tavasz, ilyenkor pedig egyre több időt töltünk a szabadban. Ha te is szeretsz a szabadban sportolni, akkor a Városliget a legjobb választás hozzá! 

A legjobb csapatépítő helyszín Budapesten a Városliget!

Tavaszi csapatépítő programok a Városligetben

Vészesen közeledik a tavasz, ilyenkor pedig a legjobb döntés egy céges csapatépítő megrendezése. A következőkben megtudhatod, hogy miért fontos a csapatépítő a cégek életében, valamint mutatunk hozzá egy fantasztikus helyszínt! 

Mutatunk néhány igazán különleges, téli programot Budapesten!

7 romantikus téli program Budapesten

A klasszikus romantika kedvelőinek nem szabad kihagyniuk Budapestet a téli hónapok során. Akár van hó, akár nincs, az egész légkör teljesen megváltozik ilyenkor fővárosunkban, különösen romantikus hangulatot kölcsönözve ezzel az utcáknak, parkoknak, és fedett helyeknek...

Bemutatjuk a legjobb korcsolyapályákat Budapesten!

Budapest 5 legjobb korcsolyapályája

Budapest egyik legkedveltebb téli sportja a jégkorcsolyázás. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a fővárosban több helyen is lehetőség nyílik egy kis téli csúszkálásra a jégen. Ezen téli sport kedvelői többféle hangulatos pálya közül is választhatnak, csak győzze...

Ismerj meg néhány érdekességet Budapestről!

5 érdekes tény Budapestről, amik gondolkodóba ejtik a külföldieket

Budapest megannyi meglepő és különleges dolog és történet otthona, nem csoda tehát, hogy olyan sok látogató érkezik ide az év minden részében. Egyesek a kultúrával szeretnének megismerkedni, míg mások a gasztronómiai jellegzetességekre kíváncsiak.

Ismerd meg a jégpályák éjszakája programjait!

Jégpályák Éjszakája

Egy szuper program a korcsolyázás szerelmeseinek: a Jégpályák éjszakája! A program országszerte több helyszínen is megrendezésre kerül, többek között a Városligetben is! Tudj meg minden információt az eseménnyel kapcsolatban! 

Mutatunk 10 különleges látnivalót Budapesten!

10 különleges látnivaló Budapesten

Budapestre érkezve nem csak a külföldieket, de a vidékieket is elöntheti a bőség zavara. Hová menjek? Mit nézzek meg először? Mit érdemes kipróbálni? Látogassam megy valamelyik világörökségnek nyilvánított látványosságot, vagy előbb üljek le egy kávéra a Duna partján?

Néhány hasznos tanács az esküvőszervezéshez!

5 profi tipp az esküvőszervezéshez

Habár a legtöbb esküvő tavasszal és nyáron kerül megrendezésre, az előkészületek gyakran már előző évben megkezdődnek a nagy napra. Ez a fontos esemény sokak életének legfontosabb napja, ezért elengedhetetlen, hogy minden tökéletesen alakuljon. Mi ebben szeretnénk most...

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

A Városligetben várható felújítások tartják lázban most a budapestieket... A Liget Budapest videójában most megnézheted Te is, mi várható az új Ligetben!

Néhány hasznos tanács sikeres vállalati rendezvényekhez!

10 tipp egy sikeres vállalati rendezvényhez

Idén téged ért a megtiszteltetés, hogy megszervezz egy fontos közelgő vállalati eseményt. Lehet, hogy egy új iroda nyílik meg egy másik városban, talán egy üzlethelység felavatásáról van szó, vagy esetleg egy évértékelő meetingre készültök. Bármiről is szóljon az...