Néhány érdekességet mutatunk be a Magyar Mezőgazdasági Múzeumról!


Érdekességek a Magyar Mezőgazdasági Múzeumról

A Vajdahunyad vára Budapest hangulatos fákkal, kavicsos ösvényekkel és tavakkal tarkított Városligetében fekszik. Habár az épület első ránézésre jellegzetesen a Kelet-európai barokk stílus képviselőjének tűnik, valójában egy eredetileg Erdélyben található vár másolatáról van szó.

Néhány érdekességet mutatunk be a Magyar mezőgazdasági Múzeumról!

Amikor először megépítették a Városligetben, még kartonpapírból készült egy ideiglenes kiállításként az 1896-os millenniumi ünnepségek alkalmából. A szépséges vár azonban annyira népszerű volt, hogy később végleges épületté alakították át. A látványos épület ma a Városliget egyik legjellegzetesebb és legnépszerűbb látványossága.

 

Véglegesített formáját 1908-ban nyerte el, és ekkor kapott benne helyet a Magyar Mezőgazdasági Múzeum is. A várat már a hangulat és a látvány miatt is érdemes meglátogatni, de ha az ember felsétál az impozáns kőlépcsőn, akkor egy igazán lélegzetelállító látvány tárul a szemei elé.

 

Több száz szarv, agyar, pata és szőrme rejtőzik itt. Kitömött madarak és medvék, agancsból vésett díszes evőeszközök és székek, ameddig a szem ellát. Ez a múzeum Vadászati kiállítása. A számtalan vadászati ereklye fölé pompás ívelt mennyezetek emelkednek, így az egész olyan, mintha egy ősi szarvas isten szentélyében sétálna az ember.

 

 

A gazdag és rendkívül értékes kiállítás már önmagában elég, hogy sokak érdeklődését felkeltse, azonban külön érdekesség, hogy a gyűjtemény egyáltalán létezik. Hogy miért? Mert a kollekciót a múzeum egy évszázados fennállása során két alkalommal is megsemmisítették. Először a második világháborúban, másodszor pedig 10 évvel később, amikor a magyar forradalmárok 1956-ban felforgatták a kiállítást.

 

A kollekció tehát már nem egyezik meg 100 évvel ezelőtti verziójával, de a rengeteg adománynak és a gondos munkálatoknak köszönhetően a vadászat ezen szentélyét sikerült újra felvirágoztatni.

 

Talán nem is gondolnád, de ebben a csodálatos környezetben még rendezvényeket is tarthatsz! A Városliget számtalan jól siekrült esküvőnek, céges rendezvénynek, baráti összejövetelnek adott már otthont. A TóPart Budapest komplexuma bármilyen rendezvénynek tökéletes otthont adhat, hiszen több terem is a vendégek rendelkezésére áll. Ha szeretnéd jobban megismerni ezt a helyszínt, kattints ide: Rendezvényhelyszín Budapest 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

Ossza meg!

Vissza: Érdekességek a Városligetről
címkék: Városliget Café és Restaurant, Városliget Rendezvény
Bemutatjuk a legszebb esküvőhelyszínt Budapesten

A legszebb esküvőhelyszín Budapesten

A tökéletes esküvőhelyszín megtalálása az egyik legfontosabb feladat a szervezés terén. A következőkben bemutatjuk, hogy melyik a legszebb esküvőhelyszín Budapest szívében! 

Bemutatjuk a legjobb tavaszi programokat Budapesten

A legjobb tavaszi programok Budapesten

Egyre inkább érezzük a tavaszt, ilyenkor pedig mindenkinek több kedve van kimozdulni, és nyakába venni a várost. Ha kiélveznéd a Budapest adta lehetőségeket, itt az idő, hogy megismerni a legjobb tavaszi programokat a fővárosban!  

Bemutatjuk a legjobb programokat és látnivalókat, amiket nem hagyhatsz ki a Városligetben

Látnivalók és programok a Városligetben, amiket nem hagyhatsz ki

A Városliget az egyik legszebb és legkedveltebb hely Budapesten, ahova szívesen mennek azok, akik egy kicsit kiszakadnának a szürke hétköznapokból, kikapcsolódnának és színes programokat keresnek. A következőkben bemutatjuk azokat a dolgokat, amiket nem hagyhatsz ki a Városligetben! 

Tippek a tökéletes céges rendezvényhelyszín kiválasztásához

7 tipp a tökéletes céges rendezvényhelyszín kiválasztásához

A közelgő vállalati rendezvény helyszínének kiválasztása összetett feladat, hiszen számos részletre kell figyelni a szervezéskor. Annak biztosítása érdekében, hogy egy olyan rendezvényhelyszínt válassz ki, ami egy kicsit tükrözi a céget és örömmel fogadja a vendégeket, vedd...

A legjobb Valentin-napi programok Budapesten

Különleges Valentin-napi programok Budapesten

A Valentin-nap egy világszerte ünnepelt esemény, február 14-én. Ilyenkor a szerelmesek rendszerint megajándékozzák egymást, és különleges programokat szerveznek. A következőkben mutatunk néhány szuper programot, hogy minél romantikusabban teljen a Valentin-nap!  

Romantikus tippek lánykéréshez

Tippek lánykéréshez - romantikus, különleges ötletek

A lánykérés egy igazán különleges esemény, ami mindig emlékezetes marad, így nem mindegy, hogy hogyan zajlik. A következőkben bemutatjuk a legromantikusabb tippeket a lánykéréshez, ami így igazán különleges lesz! 

Ezek a legjobb téli programok Budapesten, amiket nem hagyhatsz ki!

Téli bakancslista: ezeket a programokat nem hagyhatod ki idén télen

Elérkezett a téli időszak, ilyenkor pedig hajlamosak vagyunk bekuckózni a szobába, és ki se jönni onnan. Pedig a hidegebb időszakban sem szabad lemondani az izgalmas, színes programokról! A következőkben bemutatjuk, hogy melyek azok a programok, amiket nem hagyhatsz ki idén télen! 

Újdonságok a Városligeti Műjégpálya körül

Újdonságok várja látogatóit idén a Műjégpálya környéke

Közeledik a téli időszak, ilyenkor pedig az egyik legkedveltebb program a korcsolyázás, amihez a legjobb helyszín a Városligeti Műjégpálya. A környék újdonságokkal várja idén látogatóit, nézd meg, hogy mivel! 

Töklámpás Fesztivál 2018 - programok

A legjobb őszi program Budapesten: Töklámpás Fesztivál 2018

A tökfaragásnak Magyarországon nagy hagyománya van. Ha az őszi szezon eljövetelével te is a tökfaragás mellett döntesz, és szeretnél kiállni egy jó cél mellett, akkor a Töklámpás Fesztiválon a helyed! 

Bemutatjuk, hogy mit csináljatok, ha rossz az idő Budapesten!

Mit csináljunk Budapesten, ha rossz az idő?

Hamarosan beköszönt a hideg időszak, ilyenkor pedig a legtöbben lemondanak a hideg miatt a programokról, pedig nem kellene! Budapesten számos izgalmas program vár akkor is, amikor kint tombol a hideg!  

Bemutatjuk a legjobb programokat az őszi szünetre!

A legjobb családi programok az őszi szünetre Budapesten

Hamarosan itt az őszi szünet, ilyenkor pedig rengeteg fejtörést okoz a szülőknek az, hogy milyen programokat szervezzenek a család számára a szünet idejére. A következőkben bemutatjuk a legjobb családi programokat a szünetre! 

Állatkertek Éjszakája - Programok

Állatkertek éjszakája

Idén is megrendezésre kerül az Állatkertek Éjszakája, az emberek nagy örömére! A következőkben bemutatjuk, hogy milyen programokra számíthatunk augusztus 31-én, pénteken! 

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

A Városligetben várható felújítások tartják lázban most a budapestieket... A Liget Budapest videójában most megnézheted Te is, mi várható az új Ligetben!

Ezeket a programokat nem hagyhatod ki, ha beköszönt a rossz idő

A legjobb programok Budapesten, ha beköszönt a rossz idő

Hamarosan vége a nyárnak, ilyenkor pedig egy kicsit korlátozottabbak leszünk a programok terén. Ha te sem szeretnél lemondani a színes programokról akkor sem, ha beköszönt a rossz idő, akkor ezeket érdemes elolvasnod!