Látnivalók, látványosságok a VárosligetbenLátnivalók, látványosságok a Városligetben

Kirándulnál egy jót a Városligetben, de nem tudod mit érdemes megnézni? Utána néznél a látottak történelmének, érdekességeinek? Gyűjteményünkben megteheted!

2016.02.21.

Asha

Három éves lett Asha, a kiselefánt

Már három éve, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykertben megszületett egy kis elefántborjú, aki az Asha nevet kapta. Érkezése azért is volt nagy szenzáció, mert előtte ötven évig nem örülhettek újabb jövevénynek az elefántoknál. 

2016.02.20.

A budapesti állatkert annak idején

Archív fotókon a Fővárosi Állat- és Növénykert

Mikor is volt...? Megmondjuk! 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit az állatkert Budapesten, melyet már mindenki nagyon várt, ugyanis eredetileg már a ’20-as években felmerült a gondolata az alapításnak, ám a forradalom és a szabadságharc miatt több mint negyven évet csúszott. A korabeli fotókon jól látszik a...

2016.01.24.

Új Nemzeti Galéria

Az Új Nemzeti Galéria

A Városliget Zrt. még tavaly októberben írt ki pályázatot a Petőfi Csarnok helyén megvalósuló Új Nemzeti Galériára, és végül nettó 2 milliárd 650 millió forintért készülhet majd el a terv, melyet végül a japán SANAA (Sejima and Nishizawa and Associates) nyert el. 

2016.01.23.

Biodóm

Mi fán terem a Biodóm?

Nem annyira fán, ellenben a kibővülő FÁNK területén. Hogy mi is az a FÁNK? Nem más, mint a Fővárosi Állat- és Növénykert, amely a közelmúltban sikeresen szerezte meg a Vidámpark területét, most pedig egy élményparkkal is bővítheti a repertoárját. 

2016.01.23.

Városligeti Színház

Régi-új Városligeti Színház

A Városliget átfogó megújulását szolgáló projekt évek óta formálódott már, ám csak mostanra körvonalazódott némi konkrétum. Olvassunk hát kicsit a Városligeti Színházról!  

2016.01.22.

Látványterv

Érdekes furcsaság, avagy a Magyar Zene Háza

Már egy ideje hallani, hogy átalakul a Városliget látképe, és újdonságok, csodaszámba menő épületek nőnek majd ki a földből itt-ott. A következő pár sorban áttekintjük, milyen is lesz majd a Magyar Zene Háza, ha végre elkészül.

2016.01.21.

A múzeum kivilágítva

A megújuló Szépművészeti

A tavalyi év februárjában kezdődött el a Szépművészeti Múzeum felújítása, mely előre láthatólag három évig fog tartani. Ez idő alatt a múzeum zárva van, és az előzetes becslések szerint 2018 tavaszára nyit ki újra. Az alábbiakban bemutatjuk, mivel járul majd hozzá a Városliget fejlődéséhez a megújuló Szépművészeti.  

2016.01.20.

A Hullámvasút

Mi lett veled Vidámpark?

2013 szeptemberétől nem üzemel, területét a Budapesti Állat- és Növénykert kapta meg. A régi játékok közül nem egy megmaradt, és ugyanolyan hívogató, mint korábban. 2015. november elsejétől megkezdődtek a Holnemvolt Park felújítási munkálatai, hogy a legújabb látványosságokat, a Meseparkot és a Pannon Parkot...


6/7

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:
Bemutatjuk a legszebb esküvőhelyszínt Budapesten

A legszebb esküvőhelyszín Budapesten

A tökéletes esküvőhelyszín megtalálása az egyik legfontosabb feladat a szervezés terén. A következőkben bemutatjuk, hogy melyik a legszebb esküvőhelyszín Budapest szívében! 

Bemutatjuk a legjobb tavaszi programokat Budapesten

A legjobb tavaszi programok Budapesten

Egyre inkább érezzük a tavaszt, ilyenkor pedig mindenkinek több kedve van kimozdulni, és nyakába venni a várost. Ha kiélveznéd a Budapest adta lehetőségeket, itt az idő, hogy megismerni a legjobb tavaszi programokat a fővárosban!  

Bemutatjuk a legjobb programokat és látnivalókat, amiket nem hagyhatsz ki a Városligetben

Látnivalók és programok a Városligetben, amiket nem hagyhatsz ki

A Városliget az egyik legszebb és legkedveltebb hely Budapesten, ahova szívesen mennek azok, akik egy kicsit kiszakadnának a szürke hétköznapokból, kikapcsolódnának és színes programokat keresnek. A következőkben bemutatjuk azokat a dolgokat, amiket nem hagyhatsz ki a Városligetben! 

Tippek a tökéletes céges rendezvényhelyszín kiválasztásához

7 tipp a tökéletes céges rendezvényhelyszín kiválasztásához

A közelgő vállalati rendezvény helyszínének kiválasztása összetett feladat, hiszen számos részletre kell figyelni a szervezéskor. Annak biztosítása érdekében, hogy egy olyan rendezvényhelyszínt válassz ki, ami egy kicsit tükrözi a céget és örömmel fogadja a vendégeket, vedd...

A legjobb Valentin-napi programok Budapesten

Különleges Valentin-napi programok Budapesten

A Valentin-nap egy világszerte ünnepelt esemény, február 14-én. Ilyenkor a szerelmesek rendszerint megajándékozzák egymást, és különleges programokat szerveznek. A következőkben mutatunk néhány szuper programot, hogy minél romantikusabban teljen a Valentin-nap!  

Romantikus tippek lánykéréshez

Tippek lánykéréshez - romantikus, különleges ötletek

A lánykérés egy igazán különleges esemény, ami mindig emlékezetes marad, így nem mindegy, hogy hogyan zajlik. A következőkben bemutatjuk a legromantikusabb tippeket a lánykéréshez, ami így igazán különleges lesz! 

Ezek a legjobb téli programok Budapesten, amiket nem hagyhatsz ki!

Téli bakancslista: ezeket a programokat nem hagyhatod ki idén télen

Elérkezett a téli időszak, ilyenkor pedig hajlamosak vagyunk bekuckózni a szobába, és ki se jönni onnan. Pedig a hidegebb időszakban sem szabad lemondani az izgalmas, színes programokról! A következőkben bemutatjuk, hogy melyek azok a programok, amiket nem hagyhatsz ki idén télen! 

Újdonságok a Városligeti Műjégpálya körül

Újdonságok várja látogatóit idén a Műjégpálya környéke

Közeledik a téli időszak, ilyenkor pedig az egyik legkedveltebb program a korcsolyázás, amihez a legjobb helyszín a Városligeti Műjégpálya. A környék újdonságokkal várja idén látogatóit, nézd meg, hogy mivel! 

Töklámpás Fesztivál 2018 - programok

A legjobb őszi program Budapesten: Töklámpás Fesztivál 2018

A tökfaragásnak Magyarországon nagy hagyománya van. Ha az őszi szezon eljövetelével te is a tökfaragás mellett döntesz, és szeretnél kiállni egy jó cél mellett, akkor a Töklámpás Fesztiválon a helyed! 

Bemutatjuk, hogy mit csináljatok, ha rossz az idő Budapesten!

Mit csináljunk Budapesten, ha rossz az idő?

Hamarosan beköszönt a hideg időszak, ilyenkor pedig a legtöbben lemondanak a hideg miatt a programokról, pedig nem kellene! Budapesten számos izgalmas program vár akkor is, amikor kint tombol a hideg!  

Bemutatjuk a legjobb programokat az őszi szünetre!

A legjobb családi programok az őszi szünetre Budapesten

Hamarosan itt az őszi szünet, ilyenkor pedig rengeteg fejtörést okoz a szülőknek az, hogy milyen programokat szervezzenek a család számára a szünet idejére. A következőkben bemutatjuk a legjobb családi programokat a szünetre! 

Állatkertek Éjszakája - Programok

Állatkertek éjszakája

Idén is megrendezésre kerül az Állatkertek Éjszakája, az emberek nagy örömére! A következőkben bemutatjuk, hogy milyen programokra számíthatunk augusztus 31-én, pénteken! 

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

A Városligetben várható felújítások tartják lázban most a budapestieket... A Liget Budapest videójában most megnézheted Te is, mi várható az új Ligetben!

Ezeket a programokat nem hagyhatod ki, ha beköszönt a rossz idő

A legjobb programok Budapesten, ha beköszönt a rossz idő

Hamarosan vége a nyárnak, ilyenkor pedig egy kicsit korlátozottabbak leszünk a programok terén. Ha te sem szeretnél lemondani a színes programokról akkor sem, ha beköszönt a rossz idő, akkor ezeket érdemes elolvasnod!