Mutatunk 10 különleges látnivalót Budapesten!


10 különleges látnivaló Budapesten

Budapestre érkezve nem csak a külföldieket, de a vidékieket is elöntheti a bőség zavara. Hová menjek? Mit nézzek meg először? Mit érdemes kipróbálni? Látogassam megy valamelyik világörökségnek nyilvánított látványosságot, vagy előbb üljek le egy kávéra a Duna partján?

Mutatunk 10 különleges látnivalót Budapesten!

10 különleges látnivaló Budapesten

Budapestre érkezve nem csak a külföldieket, de a vidékieket is elöntheti a bőség zavara. Hová menjek? Mit nézzek meg először? Mit érdemes kipróbálni? Látogassam megy valamelyik világörökségnek nyilvánított látványosságot, vagy előbb üljek le egy kávéra a Duna partján?

 

A megannyi lehetőség közül megpróbáltunk kiemelni 10-et, amik között mindenki talál majd magának valamilyen érdekes elfoglaltságot, de nem volt egyszerű dolgunk, mert ennél jóval több dolgot is rejt magában fővárosunk. Ideje felfedezni őket!

 

A Városliget

A Városliget Budapest lakóinak egyik kedvenc helye a kikapcsolódásra. Találunk itt sportlétesítményeket, fürdőket és egy csónakázó tavat is. A tó a téli hónapokban Európa egyik legnagyobb korcsolyapályájává változik át.

 

A parkban található a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Fővárosi Nagycirkusz és a Vajdahunyad vára is. A parktól nem messze helyezkedik el a világ egyik legnagyobb homokórája, az Időkerék is. A kerékben található homok pontosan egy év alatt ér le a felső részből az alsóba, és Újévkor mindig átfordítják, hogy újra elindulhasson.

 


A Városligetben található egy igazán szuper étterem is. A Városliget Café & Restaurant igazi gasztronómiai különlegességekkel várja a vendégeket, melyek között mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő ételeket. Az étterem a 20. romantikáját idézi fel, ráadásul csodálatos panoráma tárul elénk az ablakból a Városligeti tóra és az egyik legromantikusabb várunkra, a Vajdahunyad várára. 

Az étterem nemcsak vacsorahelyszínnek tökéletes, hanem akkor is jó választás, ha csak egy hosszú séta után megpihennénk egyet egy jó kávé vagy egy frissítő limonádé társaságában, sőt, akár rendezvényhelyszínnek is tökéletes választás! Ha egy kicsit jobban megismernéd ezt a szuper helyet, kattints ide: étterem Budapesten 

 

Hősök tere

A Hősök tere az Andrássy út végén található. Ez az ikonikus emlékmű a magyar történelem legendás alakjai előtt tiszteleg.

 

Középen Gábriel arkangyal magas szobra található, amit hat magyar vezér és Árpád fejedelem vesznek körül. Az oldalsó oszlopcsarnokok szintén neves magyarok szobrait sorakoztatják fel – itt találjuk többek között Szent Istvánt, Károly Róbertet, Mátyás királyt és Kossuth Lajost is.

 

Margit-sziget

A Margit-sziget 2,5 kilométeres hosszúságban terül el a Dunán a két városrész között. Az egész sziget lényegében egy hatalmas park, ami tele van szabadidős létesítményekkel. A lábbal hajtott autókon kívül ne számíts más négykerekű járművekre, ugyanis az autóforgalom ki van tiltva az egész területről.

 

A futás szerelmesei egy 5,5 kilométeres, a szigetet szegélyező futópályán hódolhatnak kedvenc sportjuknak, míg a családok és szerelmespárok temérdek szabad területet találhatnak némi kikapcsolódáshoz.

 

Az egyik legnépszerűbb látványosság a szigeten a zenélő szökőkút, ami a zene ritmusához igazítja „táncát”.

 

Dunakorzó

A Duna partjának ezen része az Erzsébet hídtól a Széchenyi lánchídig tart, és tökéletes egy rövid, de látványos sétára a víz közelében. Kilátás nyílik innen a város sok nevezetességére is. A túlparton megcsodálhatjuk a Budavári Palotát, a Gellért-hegyen ékeskedő Szabadság-szobrot és a Halászbástyát is. A korzó oldalán több éttermet, kávézót számos érdekességet találhatunk.

 

A Terror Háza Múzeum

A köznyelvben csak Terror Házaként ismert múzeum a XX. század magyarországi fasizmusának és kommunizmusának emlékét őrzi. Az épület maga is a nyilasok főhadiszállása volt egykor, később pedig börtönként használták, ahol kínzásokat is végeztek.

 

A múzeum kiállítása mindkét korszak borzalmait bemutatja, és néhány áldozat visszaemlékezését is elolvashatjuk. Az állandó kollekció mellett az épületben olykor átmeneti kiállítások is megtekinthetők.

Ossza meg!

Vissza: Érdekességek a Városligetről
címkék:
Ismerd meg egy kicsit jobban a Vajdahunyad várát!

Vajdahunyad vára - a vár, amit eredetileg kartonpapírból és fából építettek

A Városliget Budapest egyik legszebb része, ahol az egyik legromantikusabb várunk, a Vajdahunyad vára is található. A következőkben egy kicsit jobban is megismerkedhetsz ezzel a különleges épülettel! 

Ismerd meg te is a Városliget kincseit!

A Városliget kincsei

A budapesti Városliget a főváros egyik legnépszerűbb, leglátogatottabb látványossága. Az 1,2 négyzetkilométeres terület valójában több kisebb-nagyobb látnivalót foglal magába. A park 1986-ban készült el, a milleniumi ünnepségek évében, amelyek helyszínéül is szolgált.

Néhány hasznos tanács, ha szabadtéri esküvőt tervezel!

Mire figyelj oda egy szabadtéri esküvő tervezésekor?

A szabadtéri esküvők nem véletlenül népszerűek – a friss levegő és a természet közelsége egy utánozhatatlan hangulatot kölcsönöz a ceremóniának és sokkal romantikusabb lehet, mint egy...

Ezeket a programokat nem hagyhatod ki tavasszal!

A legjobb tavaszi programok a Városligetben

A Városliget a világon az első olyan park, amit mindenki számára nyitottá nyilvánítottak. Mára már rengeteg változáson ment keresztül, de a szépségéből semmit sem veszített. A Városliget tökéletes választás az év bármelyik szakában, hiszen nemcsak a nyári időszakban,...

Adunk néhány hasznos tanácsot az esküvődhöz!

Közeledik az esküvőszezon! Tippek a tökéletes esküvőhöz

Lassan elérkezik az esküvőszezon, ilyenkor pedig minden egyes tipp igazán hasznos lehet a jegyespár számára. A következőkben adunk néhány hasznos tanácsot a szervezéssel kapcsolatban! 

Mutatunk néhány sportolási lehetőséget a Városligetben!

Sportolási lehetőségek a Városligetben

Hamarosan érkezik a tavasz, ilyenkor pedig egyre több időt töltünk a szabadban. Ha te is szeretsz a szabadban sportolni, akkor a Városliget a legjobb választás hozzá! 

A legjobb csapatépítő helyszín Budapesten a Városliget!

Tavaszi csapatépítő programok a Városligetben

Vészesen közeledik a tavasz, ilyenkor pedig a legjobb döntés egy céges csapatépítő megrendezése. A következőkben megtudhatod, hogy miért fontos a csapatépítő a cégek életében, valamint mutatunk hozzá egy fantasztikus helyszínt! 

Mutatunk néhány igazán különleges, téli programot Budapesten!

7 romantikus téli program Budapesten

A klasszikus romantika kedvelőinek nem szabad kihagyniuk Budapestet a téli hónapok során. Akár van hó, akár nincs, az egész légkör teljesen megváltozik ilyenkor fővárosunkban, különösen romantikus hangulatot kölcsönözve ezzel az utcáknak, parkoknak, és fedett helyeknek...

Bemutatjuk a legjobb korcsolyapályákat Budapesten!

Budapest 5 legjobb korcsolyapályája

Budapest egyik legkedveltebb téli sportja a jégkorcsolyázás. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a fővárosban több helyen is lehetőség nyílik egy kis téli csúszkálásra a jégen. Ezen téli sport kedvelői többféle hangulatos pálya közül is választhatnak, csak győzze...

Ismerj meg néhány érdekességet Budapestről!

5 érdekes tény Budapestről, amik gondolkodóba ejtik a külföldieket

Budapest megannyi meglepő és különleges dolog és történet otthona, nem csoda tehát, hogy olyan sok látogató érkezik ide az év minden részében. Egyesek a kultúrával szeretnének megismerkedni, míg mások a gasztronómiai jellegzetességekre kíváncsiak.

Ismerd meg a jégpályák éjszakája programjait!

Jégpályák Éjszakája

Egy szuper program a korcsolyázás szerelmeseinek: a Jégpályák éjszakája! A program országszerte több helyszínen is megrendezésre kerül, többek között a Városligetben is! Tudj meg minden információt az eseménnyel kapcsolatban! 

Néhány hasznos tanács az esküvőszervezéshez!

5 profi tipp az esküvőszervezéshez

Habár a legtöbb esküvő tavasszal és nyáron kerül megrendezésre, az előkészületek gyakran már előző évben megkezdődnek a nagy napra. Ez a fontos esemény sokak életének legfontosabb napja, ezért elengedhetetlen, hogy minden tökéletesen alakuljon. Mi ebben szeretnénk most...

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

A Városligetben várható felújítások tartják lázban most a budapestieket... A Liget Budapest videójában most megnézheted Te is, mi várható az új Ligetben!

Néhány hasznos tanács sikeres vállalati rendezvényekhez!

10 tipp egy sikeres vállalati rendezvényhez

Idén téged ért a megtiszteltetés, hogy megszervezz egy fontos közelgő vállalati eseményt. Lehet, hogy egy új iroda nyílik meg egy másik városban, talán egy üzlethelység felavatásáról van szó, vagy esetleg egy évértékelő meetingre készültök. Bármiről is szóljon az...