Tópart Budapest - kapcsolat


Rólunk

 

Nyisd meg bemutatkozó anyagunkat az alábbi képre kattintva!

 

 

 

 

 

TÓPART BUDAPEST - A VÁROSLIGETI MŰJÉGPÁLYA


 

Ahol a pesti polgár kiszakad a nagyváros forgatagából, ahova több mint egy évszázada, szórakozni, pihenni, kikapcsolódni járt a nép: módos és szegény, idős és fiatal, boldog és vigaszt kereső egyaránt: a Liget.

Árnyat adó fák, kellemes parkok, történelmi falak, monumentális múzeumok, felfrissülést, újjászületést nyújtó műemlék fürdő „társaságában”, a nyáron vadkacsák lakta, hívogató tó partján nyúlik el Műjégpálya neobarokk épülete.

 

1895 óta működik itt kávéház, melynek múltját, emlékét, hangulatát, őrzi a gyönyörűen felújított központi épületben 2013. szeptember 26-án újranyitott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


VÁROSLIGET CAFÉ & RESTAURANT ANNO 1895


 

A történelmi környezetbe költöztetett, tradicionális értékeket is bemutató, mégis szerethetően mai kávéházból egyedülálló kilátás nyílik a Vajdahunyad várra.

A polgári, bisztró ételkínálat, a hely különlegességei közé tartozó, három féle babkávéból rendelhető frissen pörkölt Liget kávé csábító illata, vagy az ízletes, vasárnapi ebédek hangulatát őrző Tányérhús minden bizonnyal hozzájárul az érzéshez: ez a valódi, hamisítatlan Liget hangulat.

 

 
 

 

 

Enteriőr ás hangulat

A Kávéházba belépve azonnal egy tágas térben találjuk magunkat, ám ha jobban körülnézünk, mindjárt feltűnik, hogy a berendezéssel több, kis részre tagolódik az étterem, aminek köszönhetően, ha akarunk, anélkül félrevonulhatunk, hogy egy kis elzárt sarokba száműznénk magunkat.

 

Könyvespolcok – rajtuk különböző, régi és új könyvekkel – határolta részek között pihenhetünk meg, miközben a régi játékokon, vagy éppen sporteszközökön akad meg a szemünk, óhatatlanul is mosolyt csalva arcunkra.

 

A hatalmas ablakoknak köszönhetően pedig egy pillanatra sem kell szem elől tévesztenünk a valóban lenyűgöző kilátást, ami gyaníthatóan éjszaka még ennél is szebb lesz.

 

Összesen 82 fő tud helyet foglalni, ebből 28 fő magasított bárszékeken trendi bárasztaloknál, 54 vendég pedig kávéházi székeken, vagy pedig színházi fotelekben.

 
 

 

Törley Pezsgő és Kávé Bár

Budapesten abszolút unikumként a Törley pezsgőgyárral valósítjuk meg a város első valódi champagne és pezsgőbárját, ahol a pezsgő és kávé kultúra kéz a kézben jár.

 

Egy hely, ahol minden az istenek italáról szól, ahol már délelőtt 12:00 órától hódolhatunk e gasztronómiai remekműnek, hol friss osztrigával, hol séfünk izgalmas pezsgő falatkáival, hol egyszerűen csak csodálatos önmagában.

 

A pezsgőbárban az érdeklődők szakképzett bartenderünktől megismerhetik a pezsgőkészítés folyamatát, megforgathatják a degorzsáló állványon pihenő italokat, kóstolhatnak valódi nyerspezsgőt.

 

Kávékóstolók esetében a helyszíni kávépörköléstől a legizgalmasabb „tejhab művészetig” a kávékészítés és fogyasztás teljes spektrumával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

 
 

 

 

 

A terasz

Talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy kávéházunk Budapest egyik legszebb teraszával rendelkezik. Itt üldögélve egyszerre vagyunk része egy modern XXI. századi lüktető metropolisznak, és a boldog békeidőt visszaidéző történelmi utazásnak.

 

A Liget fái, a környező történelmi épületek, ugyanakkor a Hősök tere nyüzsgő forgataga tökéletes harmóniát teremt a pihenéshez, kikapcsolódáshoz.

 

Kávékóstolók esetében a helyszíni kávépörköléstől a legizgalmasabb „tejhab művészetig” a kávékészítés és fogyasztás teljes spektrumával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

 

A bárban egyszerre 25 – 28 fő tud leülni magasított bárszékeken bárasztalokhoz, de akár 40 fő is élvezheti egyszerre a gyöngyöző nektárt.

 
 

 

 

 

Díszterem

Eredeti pompájában, neobarokk stílusban lett helyreállítva az 1895-ben Francsek Imre tervei alapján megépített Díszterem.

 

A bálteremnek sem utolsó helyiségből utánozhatatlan panoráma nyílik a Vajdahunyad várra és a Városligeti tóra.

 

Kiváló helyszíne nagy létszámú turistacsoportoknak, esküvőknek, céges eseményeknek, sajtótájékoztatóknak, évzáróknak, karácsonyi eseményeknek, születésnapoknak.

 

Egyszerre akár 150 fő is helyet tud foglalni, de az Aulával együtt 200 fős álló fogadások is megvalósíthatóak.

 

Kiváló helyszíne nagy létszámú turistacsoportoknak, esküvőknek, céges eseményeknek, sajtótájékoztatóknak, évzáróknak, karácsonyi eseményeknek, születésnapoknak. Egyszerre akár 150 fő is helyet tud foglalni, de az Aulával együtt 200 fős álló fogadások is megvalósíthatóak.

 

Konferencia esetén 180-200 szék helyezhető el kényelmesen.

 

A bárban egyszerre 25 – 28 fő tud leülni magasított bárszékeken bárasztalokhoz, de akár 40 fő is élvezheti egyszerre a gyöngyöző nektárt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

Csatoló terem

Az inkább minimál stílus jegyeit magán hordozó terem közvetlen kapcsolattal rendelkezik a sétánnyal, így vendégeik a teremből kilépve a Városligeti tó partján találhatják magukat és eléjük tárul a Vajdahunyad vár csodálatos panorámája.

 

A teremben akár 120 fő körasztalos ültetésére is lehetőség van.

 

 

 

 

 

 

 

 
 

SÉTÁNY A VÁROSLIGETI TÓ PARTJÁN


 

A csatoló terem és a tó közötti sétány lounge garnitúrákkal, zöld növényzettel csodálatos kültéri helyszíne bármilyen rendezvénynek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÓTERASZ KÁVÉZÓ


Tópart Kávézó és a Városligeti csónakázó tó áprilistól szeptemberig, a hét minden napján nyitva áll a csónakázni vagy vízibiciklizni vágyók előtt, illetve azok számára, akik a tó partján kellemes környezetben szeretnék kiélvezni a szabadtéri terasz

 

Az épület 120 éves hagyományait folytatva, egy olyan történelmi kávéházat álmodtunk meg, amely méltó az 1895 óta itt működő étteremhez, ugyanakkor kellően modern ahhoz, hogy a mai vendég is értékelni tudja.

 

Így például:

- Közvetlen megállási lehetőség autóknak, buszoknak

- Ingyenes parkolás a környéken

- Akadálymentes közlekedési lehetőség, a szintkülönbségek lifttel áthidalva, mosdó megfelelően kialakítva

- Bababarát hely, babakocsi tárolóval és pelenkázó asztallal, szoptatási lehetőséggel

- Minden szék alatt elektromos csatlakozó van

- Telefontöltő

- Szélessávú internet

 

Egyedi látnivalók:

- Lenyűgöző panoráma a magyar építészet nagy korszakait – három dimenzióban - fölvonultató Vajdahunyad vára, Történelmi Épületcsoportra (Alpár Ignác); amit láthatunk az ablakból:

          – Gótikus épületcsoport

          – Reneszánsz-barokk épületcsoport: a tó felől látható Német-homlokzat német reneszánsz stílusú, sgraffito díszítéssel

- történelmi fotó és tárgykiállítás, mely a kávéházban, mint mindennapi használati eszközök vannak kihelyezve, és engednek bepillantást az "új magyar reneszánsznak" is nevezett kor mindennapjaiba.

 

Az élményt csak fokozza, hogy kávéházunk a XIX. század végi pesti polgári konyhát kívánja bemutatni, annak minden jellegzetességével:

- közkedvelt hazai specialitások: gulyás magyar tarkából – magyar szürke és a svájci szimentáli kereszteződéséből jött létre a XIX. század végén - libacomb, csirkepaprikás,

- szezonális kínálat: vadak, halak

- Tányérhús!

- A frissen pörkölt kávé illata,

a számtalan Törley pezsgő, az élő gitár zene, az ipartörténeti emlékeket is fölidéző Zsolnay porcelán, vagy Törley pezsgőrázó állvány, a korabeli könyvek és nyomatok megannyi ablakocska, amelyek segítségével képet alkothatunk a boldog békeidők világáról.

 

Bízunk benne, hogy e TóPart-i séta meggyőzte Önt, arról, hogy Budapest egyik legszínesebb, legsokoldalúbb, legkülönlegesebb helyszínét kínáljuk számtalan lehetőséggel és megoldással.

 


Fő célkitűzésünk az ÉLMÉNYSZERVEZÉS, vendégeink magas szintű kiszolgálása, igényeinek kielégítése, a belénk fektetett bizalom megszolgálása és megtartása.

 


Ebben pedig szakképzett, elhivatott kollégáink, minőségi szolgáltatásaink, szezonális választékunk naprakészsége, de az egykoron oly híres Kárpát-medence konyhaművészetének "feltámasztása" is segít bennünket.


Ossza meg!

Vissza: Főoldal
címkék:

Bemutatjuk a legszebb esküvőhelyszínt Budapesten

A legszebb esküvőhelyszín Budapesten

A tökéletes esküvőhelyszín megtalálása az egyik legfontosabb feladat a szervezés terén. A következőkben bemutatjuk, hogy melyik a legszebb esküvőhelyszín Budapest szívében! 

Bemutatjuk a legjobb tavaszi programokat Budapesten

A legjobb tavaszi programok Budapesten

Egyre inkább érezzük a tavaszt, ilyenkor pedig mindenkinek több kedve van kimozdulni, és nyakába venni a várost. Ha kiélveznéd a Budapest adta lehetőségeket, itt az idő, hogy megismerni a legjobb tavaszi programokat a fővárosban!  

Bemutatjuk a legjobb programokat és látnivalókat, amiket nem hagyhatsz ki a Városligetben

Látnivalók és programok a Városligetben, amiket nem hagyhatsz ki

A Városliget az egyik legszebb és legkedveltebb hely Budapesten, ahova szívesen mennek azok, akik egy kicsit kiszakadnának a szürke hétköznapokból, kikapcsolódnának és színes programokat keresnek. A következőkben bemutatjuk azokat a dolgokat, amiket nem hagyhatsz ki a Városligetben! 

Tippek a tökéletes céges rendezvényhelyszín kiválasztásához

7 tipp a tökéletes céges rendezvényhelyszín kiválasztásához

A közelgő vállalati rendezvény helyszínének kiválasztása összetett feladat, hiszen számos részletre kell figyelni a szervezéskor. Annak biztosítása érdekében, hogy egy olyan rendezvényhelyszínt válassz ki, ami egy kicsit tükrözi a céget és örömmel fogadja a vendégeket, vedd...

A legjobb Valentin-napi programok Budapesten

Különleges Valentin-napi programok Budapesten

A Valentin-nap egy világszerte ünnepelt esemény, február 14-én. Ilyenkor a szerelmesek rendszerint megajándékozzák egymást, és különleges programokat szerveznek. A következőkben mutatunk néhány szuper programot, hogy minél romantikusabban teljen a Valentin-nap!  

Romantikus tippek lánykéréshez

Tippek lánykéréshez - romantikus, különleges ötletek

A lánykérés egy igazán különleges esemény, ami mindig emlékezetes marad, így nem mindegy, hogy hogyan zajlik. A következőkben bemutatjuk a legromantikusabb tippeket a lánykéréshez, ami így igazán különleges lesz! 

Ezek a legjobb téli programok Budapesten, amiket nem hagyhatsz ki!

Téli bakancslista: ezeket a programokat nem hagyhatod ki idén télen

Elérkezett a téli időszak, ilyenkor pedig hajlamosak vagyunk bekuckózni a szobába, és ki se jönni onnan. Pedig a hidegebb időszakban sem szabad lemondani az izgalmas, színes programokról! A következőkben bemutatjuk, hogy melyek azok a programok, amiket nem hagyhatsz ki idén télen! 

Újdonságok a Városligeti Műjégpálya körül

Újdonságok várja látogatóit idén a Műjégpálya környéke

Közeledik a téli időszak, ilyenkor pedig az egyik legkedveltebb program a korcsolyázás, amihez a legjobb helyszín a Városligeti Műjégpálya. A környék újdonságokkal várja idén látogatóit, nézd meg, hogy mivel! 

Töklámpás Fesztivál 2018 - programok

A legjobb őszi program Budapesten: Töklámpás Fesztivál 2018

A tökfaragásnak Magyarországon nagy hagyománya van. Ha az őszi szezon eljövetelével te is a tökfaragás mellett döntesz, és szeretnél kiállni egy jó cél mellett, akkor a Töklámpás Fesztiválon a helyed! 

Bemutatjuk, hogy mit csináljatok, ha rossz az idő Budapesten!

Mit csináljunk Budapesten, ha rossz az idő?

Hamarosan beköszönt a hideg időszak, ilyenkor pedig a legtöbben lemondanak a hideg miatt a programokról, pedig nem kellene! Budapesten számos izgalmas program vár akkor is, amikor kint tombol a hideg!  

Bemutatjuk a legjobb programokat az őszi szünetre!

A legjobb családi programok az őszi szünetre Budapesten

Hamarosan itt az őszi szünet, ilyenkor pedig rengeteg fejtörést okoz a szülőknek az, hogy milyen programokat szervezzenek a család számára a szünet idejére. A következőkben bemutatjuk a legjobb családi programokat a szünetre! 

Állatkertek Éjszakája - Programok

Állatkertek éjszakája

Idén is megrendezésre kerül az Állatkertek Éjszakája, az emberek nagy örömére! A következőkben bemutatjuk, hogy milyen programokra számíthatunk augusztus 31-én, pénteken! 

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

A Városligetben várható felújítások tartják lázban most a budapestieket... A Liget Budapest videójában most megnézheted Te is, mi várható az új Ligetben!

Ezeket a programokat nem hagyhatod ki, ha beköszönt a rossz idő

A legjobb programok Budapesten, ha beköszönt a rossz idő

Hamarosan vége a nyárnak, ilyenkor pedig egy kicsit korlátozottabbak leszünk a programok terén. Ha te sem szeretnél lemondani a színes programokról akkor sem, ha beköszönt a rossz idő, akkor ezeket érdemes elolvasnod!