Hoki Múzeum a Városligetben


Hoki Múzeum a Városligetben

Az MJSZ Történeti Bizottsága már évek óta törekvésként fogalmazza meg a magyar jégkorong történelmének megőrzését, és ehhez kapcsolódóan a Hoki Múzeum üzemeltetését, amelyet a Városligetben most mindenki megtekinthet! Ismerd meg Te is a magyar hoki jellegzetességeit, a sportolók által szerzett ereklyéket és díjakat, a magyar hoki történelem legnevesebb alakjait és időszakait a Hoki Múzeumban!

Hoki Múzeum a Városligetben

A Hoki és a Városligeti Műjégpálya

A Városligeti Műjégpálya több, mint egy évszázados történelemre tekint vissza, amely tartalmas időszak alatt nem csak a szórakozni vágyók, de élsportolóink is élvezhették az ország legnevesebb műjégpályája által nyújtott szolgáltatásokat. A magyar hoki történelem itt indult, és főbb sikerei, legnevezetesebb alakjai is ide köthetőek.

 

A Magyar Hoki Múzeum 2015-ben nyitotta meg kapuit a széles nézőközönség előtt, ezzel visszahozva a jégkorongot a Városligetbe, a Műjégpálya közelébe. A Budapesti Sportszolgáltató Központ és a Magyar Jégkorong Szövetség együttműködésének köszönhetően ma minden érdeklődőt szeretettel vár a Múzeum számos érdekességével, őrzött értékeivel és emlékeivel.

 

Hoki Múzeum és amit ott találunk: sportolók ereklyéi, érmei, emlékek és számos érdekesség

Az érdeklődők a Városligeti Műjégpálya közelében számos ereklyét tekinthetnek meg napjainkban, amelyek a magyar hoki-történelemhez köthetőek. Megtalálható itt ifj. Ocskay Gábor szobrától kezdve az amatőr kupákon keresztül minden, természetesen történelmi jellegű felvételekkel együtt.

 

A Hoki Múzeum a korcsolyázók számára télen díjmentesen látogatható (a Műjégpályára szóló jeggyel), nyáron pedig szintén térítésmentesen – de regisztrációhoz kötötten megtekinthető a Városligetben.

 

Amennyiben szeretnéd Te is megismerni a magyar hoki-történelem főbb látványosságait, jellegzetességeit, érdeklődj a hokimuzeum@gmail.com címen, és regisztrálj!

 

 

Ossza meg!

Vissza: Látnivalók, látványosságok a...
címkék:
Bemutatjuk a legszebb esküvőhelyszínt Budapesten

A legszebb esküvőhelyszín Budapesten

A tökéletes esküvőhelyszín megtalálása az egyik legfontosabb feladat a szervezés terén. A következőkben bemutatjuk, hogy melyik a legszebb esküvőhelyszín Budapest szívében! 

Bemutatjuk a legjobb tavaszi programokat Budapesten

A legjobb tavaszi programok Budapesten

Egyre inkább érezzük a tavaszt, ilyenkor pedig mindenkinek több kedve van kimozdulni, és nyakába venni a várost. Ha kiélveznéd a Budapest adta lehetőségeket, itt az idő, hogy megismerni a legjobb tavaszi programokat a fővárosban!  

Bemutatjuk a legjobb programokat és látnivalókat, amiket nem hagyhatsz ki a Városligetben

Látnivalók és programok a Városligetben, amiket nem hagyhatsz ki

A Városliget az egyik legszebb és legkedveltebb hely Budapesten, ahova szívesen mennek azok, akik egy kicsit kiszakadnának a szürke hétköznapokból, kikapcsolódnának és színes programokat keresnek. A következőkben bemutatjuk azokat a dolgokat, amiket nem hagyhatsz ki a Városligetben! 

Tippek a tökéletes céges rendezvényhelyszín kiválasztásához

7 tipp a tökéletes céges rendezvényhelyszín kiválasztásához

A közelgő vállalati rendezvény helyszínének kiválasztása összetett feladat, hiszen számos részletre kell figyelni a szervezéskor. Annak biztosítása érdekében, hogy egy olyan rendezvényhelyszínt válassz ki, ami egy kicsit tükrözi a céget és örömmel fogadja a vendégeket, vedd...

A legjobb Valentin-napi programok Budapesten

Különleges Valentin-napi programok Budapesten

A Valentin-nap egy világszerte ünnepelt esemény, február 14-én. Ilyenkor a szerelmesek rendszerint megajándékozzák egymást, és különleges programokat szerveznek. A következőkben mutatunk néhány szuper programot, hogy minél romantikusabban teljen a Valentin-nap!  

Romantikus tippek lánykéréshez

Tippek lánykéréshez - romantikus, különleges ötletek

A lánykérés egy igazán különleges esemény, ami mindig emlékezetes marad, így nem mindegy, hogy hogyan zajlik. A következőkben bemutatjuk a legromantikusabb tippeket a lánykéréshez, ami így igazán különleges lesz! 

Ezek a legjobb téli programok Budapesten, amiket nem hagyhatsz ki!

Téli bakancslista: ezeket a programokat nem hagyhatod ki idén télen

Elérkezett a téli időszak, ilyenkor pedig hajlamosak vagyunk bekuckózni a szobába, és ki se jönni onnan. Pedig a hidegebb időszakban sem szabad lemondani az izgalmas, színes programokról! A következőkben bemutatjuk, hogy melyek azok a programok, amiket nem hagyhatsz ki idén télen! 

Újdonságok a Városligeti Műjégpálya körül

Újdonságok várja látogatóit idén a Műjégpálya környéke

Közeledik a téli időszak, ilyenkor pedig az egyik legkedveltebb program a korcsolyázás, amihez a legjobb helyszín a Városligeti Műjégpálya. A környék újdonságokkal várja idén látogatóit, nézd meg, hogy mivel! 

Töklámpás Fesztivál 2018 - programok

A legjobb őszi program Budapesten: Töklámpás Fesztivál 2018

A tökfaragásnak Magyarországon nagy hagyománya van. Ha az őszi szezon eljövetelével te is a tökfaragás mellett döntesz, és szeretnél kiállni egy jó cél mellett, akkor a Töklámpás Fesztiválon a helyed! 

Bemutatjuk, hogy mit csináljatok, ha rossz az idő Budapesten!

Mit csináljunk Budapesten, ha rossz az idő?

Hamarosan beköszönt a hideg időszak, ilyenkor pedig a legtöbben lemondanak a hideg miatt a programokról, pedig nem kellene! Budapesten számos izgalmas program vár akkor is, amikor kint tombol a hideg!  

Bemutatjuk a legjobb programokat az őszi szünetre!

A legjobb családi programok az őszi szünetre Budapesten

Hamarosan itt az őszi szünet, ilyenkor pedig rengeteg fejtörést okoz a szülőknek az, hogy milyen programokat szervezzenek a család számára a szünet idejére. A következőkben bemutatjuk a legjobb családi programokat a szünetre! 

Állatkertek Éjszakája - Programok

Állatkertek éjszakája

Idén is megrendezésre kerül az Állatkertek Éjszakája, az emberek nagy örömére! A következőkben bemutatjuk, hogy milyen programokra számíthatunk augusztus 31-én, pénteken! 

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

A Városligetben várható felújítások tartják lázban most a budapestieket... A Liget Budapest videójában most megnézheted Te is, mi várható az új Ligetben!

Ezeket a programokat nem hagyhatod ki, ha beköszönt a rossz idő

A legjobb programok Budapesten, ha beköszönt a rossz idő

Hamarosan vége a nyárnak, ilyenkor pedig egy kicsit korlátozottabbak leszünk a programok terén. Ha te sem szeretnél lemondani a színes programokról akkor sem, ha beköszönt a rossz idő, akkor ezeket érdemes elolvasnod!