Hoki Múzeum a Városligetben


Hoki Múzeum a Városligetben

Az MJSZ Történeti Bizottsága már évek óta törekvésként fogalmazza meg a magyar jégkorong történelmének megőrzését, és ehhez kapcsolódóan a Hoki Múzeum üzemeltetését, amelyet a Városligetben most mindenki megtekinthet! Ismerd meg Te is a magyar hoki jellegzetességeit, a sportolók által szerzett ereklyéket és díjakat, a magyar hoki történelem legnevesebb alakjait és időszakait a Hoki Múzeumban!

Hoki Múzeum a Városligetben

A Hoki és a Városligeti Műjégpálya

A Városligeti Műjégpálya több, mint egy évszázados történelemre tekint vissza, amely tartalmas időszak alatt nem csak a szórakozni vágyók, de élsportolóink is élvezhették az ország legnevesebb műjégpályája által nyújtott szolgáltatásokat. A magyar hoki történelem itt indult, és főbb sikerei, legnevezetesebb alakjai is ide köthetőek.

 

A Magyar Hoki Múzeum 2015-ben nyitotta meg kapuit a széles nézőközönség előtt, ezzel visszahozva a jégkorongot a Városligetbe, a Műjégpálya közelébe. A Budapesti Sportszolgáltató Központ és a Magyar Jégkorong Szövetség együttműködésének köszönhetően ma minden érdeklődőt szeretettel vár a Múzeum számos érdekességével, őrzött értékeivel és emlékeivel.

 

Hoki Múzeum és amit ott találunk: sportolók ereklyéi, érmei, emlékek és számos érdekesség

Az érdeklődők a Városligeti Műjégpálya közelében számos ereklyét tekinthetnek meg napjainkban, amelyek a magyar hoki-történelemhez köthetőek. Megtalálható itt ifj. Ocskay Gábor szobrától kezdve az amatőr kupákon keresztül minden, természetesen történelmi jellegű felvételekkel együtt.

 

A Hoki Múzeum a korcsolyázók számára télen díjmentesen látogatható (a Műjégpályára szóló jeggyel), nyáron pedig szintén térítésmentesen – de regisztrációhoz kötötten megtekinthető a Városligetben.

 

Amennyiben szeretnéd Te is megismerni a magyar hoki-történelem főbb látványosságait, jellegzetességeit, érdeklődj a hokimuzeum@gmail.com címen, és regisztrálj!

 

 

Ossza meg!

Vissza: Látnivalók, látványosságok a...
címkék:
Ismerd meg egy kicsit jobban a Vajdahunyad várát!

Vajdahunyad vára - a vár, amit eredetileg kartonpapírból és fából építettek

A Városliget Budapest egyik legszebb része, ahol az egyik legromantikusabb várunk, a Vajdahunyad vára is található. A következőkben egy kicsit jobban is megismerkedhetsz ezzel a különleges épülettel! 

Ismerd meg te is a Városliget kincseit!

A Városliget kincsei

A budapesti Városliget a főváros egyik legnépszerűbb, leglátogatottabb látványossága. Az 1,2 négyzetkilométeres terület valójában több kisebb-nagyobb látnivalót foglal magába. A park 1986-ban készült el, a milleniumi ünnepségek évében, amelyek helyszínéül is szolgált.

Néhány hasznos tanács, ha szabadtéri esküvőt tervezel!

Mire figyelj oda egy szabadtéri esküvő tervezésekor?

A szabadtéri esküvők nem véletlenül népszerűek – a friss levegő és a természet közelsége egy utánozhatatlan hangulatot kölcsönöz a ceremóniának és sokkal romantikusabb lehet, mint egy...

Ezeket a programokat nem hagyhatod ki tavasszal!

A legjobb tavaszi programok a Városligetben

A Városliget a világon az első olyan park, amit mindenki számára nyitottá nyilvánítottak. Mára már rengeteg változáson ment keresztül, de a szépségéből semmit sem veszített. A Városliget tökéletes választás az év bármelyik szakában, hiszen nemcsak a nyári időszakban,...

Adunk néhány hasznos tanácsot az esküvődhöz!

Közeledik az esküvőszezon! Tippek a tökéletes esküvőhöz

Lassan elérkezik az esküvőszezon, ilyenkor pedig minden egyes tipp igazán hasznos lehet a jegyespár számára. A következőkben adunk néhány hasznos tanácsot a szervezéssel kapcsolatban! 

Mutatunk néhány sportolási lehetőséget a Városligetben!

Sportolási lehetőségek a Városligetben

Hamarosan érkezik a tavasz, ilyenkor pedig egyre több időt töltünk a szabadban. Ha te is szeretsz a szabadban sportolni, akkor a Városliget a legjobb választás hozzá! 

A legjobb csapatépítő helyszín Budapesten a Városliget!

Tavaszi csapatépítő programok a Városligetben

Vészesen közeledik a tavasz, ilyenkor pedig a legjobb döntés egy céges csapatépítő megrendezése. A következőkben megtudhatod, hogy miért fontos a csapatépítő a cégek életében, valamint mutatunk hozzá egy fantasztikus helyszínt! 

Mutatunk néhány igazán különleges, téli programot Budapesten!

7 romantikus téli program Budapesten

A klasszikus romantika kedvelőinek nem szabad kihagyniuk Budapestet a téli hónapok során. Akár van hó, akár nincs, az egész légkör teljesen megváltozik ilyenkor fővárosunkban, különösen romantikus hangulatot kölcsönözve ezzel az utcáknak, parkoknak, és fedett helyeknek...

Bemutatjuk a legjobb korcsolyapályákat Budapesten!

Budapest 5 legjobb korcsolyapályája

Budapest egyik legkedveltebb téli sportja a jégkorcsolyázás. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a fővárosban több helyen is lehetőség nyílik egy kis téli csúszkálásra a jégen. Ezen téli sport kedvelői többféle hangulatos pálya közül is választhatnak, csak győzze...

Ismerj meg néhány érdekességet Budapestről!

5 érdekes tény Budapestről, amik gondolkodóba ejtik a külföldieket

Budapest megannyi meglepő és különleges dolog és történet otthona, nem csoda tehát, hogy olyan sok látogató érkezik ide az év minden részében. Egyesek a kultúrával szeretnének megismerkedni, míg mások a gasztronómiai jellegzetességekre kíváncsiak.

Ismerd meg a jégpályák éjszakája programjait!

Jégpályák Éjszakája

Egy szuper program a korcsolyázás szerelmeseinek: a Jégpályák éjszakája! A program országszerte több helyszínen is megrendezésre kerül, többek között a Városligetben is! Tudj meg minden információt az eseménnyel kapcsolatban! 

Mutatunk 10 különleges látnivalót Budapesten!

10 különleges látnivaló Budapesten

Budapestre érkezve nem csak a külföldieket, de a vidékieket is elöntheti a bőség zavara. Hová menjek? Mit nézzek meg először? Mit érdemes kipróbálni? Látogassam megy valamelyik világörökségnek nyilvánított látványosságot, vagy előbb üljek le egy kávéra a Duna partján?

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

A Városligetben várható felújítások tartják lázban most a budapestieket... A Liget Budapest videójában most megnézheted Te is, mi várható az új Ligetben!

Néhány hasznos tanács az esküvőszervezéshez!

5 profi tipp az esküvőszervezéshez

Habár a legtöbb esküvő tavasszal és nyáron kerül megrendezésre, az előkészületek gyakran már előző évben megkezdődnek a nagy napra. Ez a fontos esemény sokak életének legfontosabb napja, ezért elengedhetetlen, hogy minden tökéletesen alakuljon. Mi ebben szeretnénk most...