Hoki Múzeum a Városligetben


Hoki Múzeum a Városligetben

Az MJSZ Történeti Bizottsága már évek óta törekvésként fogalmazza meg a magyar jégkorong történelmének megőrzését, és ehhez kapcsolódóan a Hoki Múzeum üzemeltetését, amelyet a Városligetben most mindenki megtekinthet! Ismerd meg Te is a magyar hoki jellegzetességeit, a sportolók által szerzett ereklyéket és díjakat, a magyar hoki történelem legnevesebb alakjait és időszakait a Hoki Múzeumban!

Hoki Múzeum a Városligetben

A Hoki és a Városligeti Műjégpálya

A Városligeti Műjégpálya több, mint egy évszázados történelemre tekint vissza, amely tartalmas időszak alatt nem csak a szórakozni vágyók, de élsportolóink is élvezhették az ország legnevesebb műjégpályája által nyújtott szolgáltatásokat. A magyar hoki történelem itt indult, és főbb sikerei, legnevezetesebb alakjai is ide köthetőek.

 

A Magyar Hoki Múzeum 2015-ben nyitotta meg kapuit a széles nézőközönség előtt, ezzel visszahozva a jégkorongot a Városligetbe, a Műjégpálya közelébe. A Budapesti Sportszolgáltató Központ és a Magyar Jégkorong Szövetség együttműködésének köszönhetően ma minden érdeklődőt szeretettel vár a Múzeum számos érdekességével, őrzött értékeivel és emlékeivel.

 

Hoki Múzeum és amit ott találunk: sportolók ereklyéi, érmei, emlékek és számos érdekesség

Az érdeklődők a Városligeti Műjégpálya közelében számos ereklyét tekinthetnek meg napjainkban, amelyek a magyar hoki-történelemhez köthetőek. Megtalálható itt ifj. Ocskay Gábor szobrától kezdve az amatőr kupákon keresztül minden, természetesen történelmi jellegű felvételekkel együtt.

 

A Hoki Múzeum a korcsolyázók számára télen díjmentesen látogatható (a Műjégpályára szóló jeggyel), nyáron pedig szintén térítésmentesen – de regisztrációhoz kötötten megtekinthető a Városligetben.

 

Amennyiben szeretnéd Te is megismerni a magyar hoki-történelem főbb látványosságait, jellegzetességeit, érdeklődj a hokimuzeum@gmail.com címen, és regisztrálj!

 

 

Ossza meg!

Vissza: Látnivalók, látványosságok a...
címkék:
Nézd meg, hogy mire érdemes figyelned a rendezvényhelyszín kiválasztásakor!

Ezeket a szempontokat kell figyelembe venned egy rendezvényhelyszín kiválasztásakor

Egy rendezvényszervezőnek számtalan fontos döntést kell meghoznia egy-egy nagy esemény megtervezése közben. Ezen döntések közül az egyik legkritikusabb kétségtelenül a rendezvény helyszíne lesz.

Ismerd meg a legjobb futóhelyeket Budapesten!

A legjobb futóhelyek Budapesten

Ha az ember egy kicsit gondosabban megvizsgálja Budapest földrajzát, akkor hamar láthatóvá válik, hogy fővárosunkban nincs hiány a változatos futóhelyekből és útvonalakból. A könnyed parkosított részektől kezdve a komolyabb kihívást kínáló hegyekig, ezek Budapest legjobb futóhelyei!

Nézd meg, hogy miért is fontosak a csapatépítők!

5 dolog, ami bebizonyítja, hogy milyen fontos a csapatépítő

Sokan úgy gondolják, hogy a különböző csapatépítő programok teljesen feleslegesek, és csak időpazarlás egy ilyet megszervezni. Pedig egyáltalán nincs így, hiszen a rendszeres csapatépítők nagyon pozitívan hatnak a munkatársakra, ezáltal a cég további működésére is. A...

Ezekkel a tippekkel könnyedén megtalálhatod a tökéletes helyszínt!

6 tipp a tökéletes esküvőhelyszín kiválasztásához

Esküvői helyszín kiválasztása az egyik legfontosabb döntés, amit egy pár az esküvőszervezés során meghoz. A helyszín kiválasztása során számtalan tényezőre érdemes ügyelni, most ezek közül mutatjuk be a legfontosabbakat!   

Ismerd meg te is a legjobb randihelyeket Budapesten!

A legjobb randihelyek Budapesten

Budapesten számtalan fantasztikus hellyel találkozunk, így ha egy randevú helyszínt keresünk, nem olyan egyszerű a dolgunk. A következőkben összegyűjtöttük neked a legjobb randihelyeket Budapesten! 

Bemutatjuk a legjobb nyári programokat Budapesten!

A legjobb nyári programok a Városligetben

Végre itt a jó idő, ilyenkor pedig egyre több időt töltünk a szabadban. A Városliget Budapest egyik legszebb része, így bemutatjuk, hogy mit tudsz csinálni a főváros ezen részén nyáron!

Ismerd meg egy kicsit jobban a Vajdahunyad várát!

Vajdahunyad vára - a vár, amit eredetileg kartonpapírból és fából építettek

A Városliget Budapest egyik legszebb része, ahol az egyik legromantikusabb várunk, a Vajdahunyad vára is található. A következőkben egy kicsit jobban is megismerkedhetsz ezzel a különleges épülettel! 

Ismerd meg te is a Városliget kincseit!

A Városliget kincsei

A budapesti Városliget a főváros egyik legnépszerűbb, leglátogatottabb látványossága. Az 1,2 négyzetkilométeres terület valójában több kisebb-nagyobb látnivalót foglal magába. A park 1986-ban készült el, a milleniumi ünnepségek évében, amelyek helyszínéül is szolgált.

Néhány hasznos tanács, ha szabadtéri esküvőt tervezel!

Mire figyelj oda egy szabadtéri esküvő tervezésekor?

A szabadtéri esküvők nem véletlenül népszerűek – a friss levegő és a természet közelsége egy utánozhatatlan hangulatot kölcsönöz a ceremóniának és sokkal romantikusabb lehet, mint egy...

Ezeket a programokat nem hagyhatod ki tavasszal!

A legjobb tavaszi programok a Városligetben

A Városliget a világon az első olyan park, amit mindenki számára nyitottá nyilvánítottak. Mára már rengeteg változáson ment keresztül, de a szépségéből semmit sem veszített. A Városliget tökéletes választás az év bármelyik szakában, hiszen nemcsak a nyári időszakban,...

Adunk néhány hasznos tanácsot az esküvődhöz!

Közeledik az esküvőszezon! Tippek a tökéletes esküvőhöz

Lassan elérkezik az esküvőszezon, ilyenkor pedig minden egyes tipp igazán hasznos lehet a jegyespár számára. A következőkben adunk néhány hasznos tanácsot a szervezéssel kapcsolatban! 

Mutatunk néhány sportolási lehetőséget a Városligetben!

Sportolási lehetőségek a Városligetben

Hamarosan érkezik a tavasz, ilyenkor pedig egyre több időt töltünk a szabadban. Ha te is szeretsz a szabadban sportolni, akkor a Városliget a legjobb választás hozzá! 

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

A Városligetben várható felújítások tartják lázban most a budapestieket... A Liget Budapest videójában most megnézheted Te is, mi várható az új Ligetben!

A legjobb csapatépítő helyszín Budapesten a Városliget!

Tavaszi csapatépítő programok a Városligetben

Vészesen közeledik a tavasz, ilyenkor pedig a legjobb döntés egy céges csapatépítő megrendezése. A következőkben megtudhatod, hogy miért fontos a csapatépítő a cégek életében, valamint mutatunk hozzá egy fantasztikus helyszínt!