Kispingvin a budapesti állatkertben!


| Szerző: Kósa Krisztina

A legifjabb budapesti pingvin

A pingvinek furcsa szerzetek. Viccesek és bohókásak, ugyanakkor végtelelnül aranyosak is – kiváltképp, ha a fiókákat nézzük. Mikor kibújik a tojásból, jópár nap eltelik, mire a gondozók elkezdik úgymond az életre nevelni. Skippy, a kispingvin április elején kezdte meg életének új, izgalmas szakaszát a Fővárosi Állat- és Növénykertben, melynek a látogatók is részesei lehetnek mostantól!

Kispingvin

A legifjabb budapesti pingvin

 

A pingvinek különös testalkatú madarak. A legnagyobb pingvinféle 115 centiméter, a legkisebb pedig csak 40 centiméter magas – vagyis elég nagy méretkülönbségek vannak köztük. Minden más madárfajnál jobban alkalmazkodtak a vízi életmódhoz. Idejük java részét a vízben töltik, ahol halakat, tintahalakat vagy rákokat halásznak ki, és nem ritka, hogy 20 méteres mélységbe is lemerülnek. A szárnyuk csak arra alkalmas, hogy a vízben evezőnek használják, repülni már képesek vele. Úszási gyorsaságuk is érdekes, hiszen a leggyorsabban úszó pingvinek sebessége elérheti a 36 km/h-t is!

 

A Városliget pingvinjei

 

A Városligetben mindig történik valami izgalmas, hiszen annyi intézmény és helyszín van itt, hogy nem győzünk válogatni. Ám mielőtt elkezdenénk tobzódni az ajánlatokban, jobban tesszük, ha kiválasztunk csak egyet, és megismerkedünk egy csodás lehetőséggel. Ha érdekel, hogy mit próbálhatnál ki a Városligetben kirándulva, csak kattins ide, és nézz körül! :) 

 

A FÁNK legújabb hírei szerint egy újabb kispingvin mutatkozott be április folyamán az állatkertben. Skippy, a fióka, még 2016 januárjában kelt ki a tojásból, és ő az állatkert legifjabb pápaszemes pingvinje. 

 

A kis csöppséget az első hónapban a szülei nevelgették, de mivel a költőüregek rejtett kialakításúak, az első hetekben bizony nem sokat lehetett látni belőle. A 33. nap után a pingvinek szaporításban bevált módszer szerint megkezdődött a fióka utógondozása. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy az itt dolgozó gondozók végzik az állat etetését. 

 

Ez a fázis csak áprilisban fejeződött be, ezért Skippy most már végre be is mutatkozhatott a nagyközönségnek. Mostantól ő is a többi pingvinnel együtt lesz látható a kifutóban, és elkezdheti élni a ‘nagyok’ életét. 

 

Skippy érdekessége, hogy Joy, az anya maga is a fővárosban kelt ki a tojásból kilenc éve, az apa viszont az Amszterdami Állatkertből származik. Azt azonban még nem lehet tudni, hogy a kicsi milyen nemű, hiszen ezt a pingvineknél elég nehézkes megállapítani. Ha minden igaz, a laboratóriumi vizsgálatok után majd kiderül, hogy tojóról vagy hím madárról van-e szó.

 

 

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

 

Lapozz, hogy még több érdekességet megtudhass a kispingvinről!

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

Ossza meg!

Vissza: Látnivalók, látványosságok a...
címkék: Városliget Café és Restaurant
Bemutatjuk a legszebb esküvőhelyszínt Budapesten

A legszebb esküvőhelyszín Budapesten

A tökéletes esküvőhelyszín megtalálása az egyik legfontosabb feladat a szervezés terén. A következőkben bemutatjuk, hogy melyik a legszebb esküvőhelyszín Budapest szívében! 

Bemutatjuk a legjobb tavaszi programokat Budapesten

A legjobb tavaszi programok Budapesten

Egyre inkább érezzük a tavaszt, ilyenkor pedig mindenkinek több kedve van kimozdulni, és nyakába venni a várost. Ha kiélveznéd a Budapest adta lehetőségeket, itt az idő, hogy megismerni a legjobb tavaszi programokat a fővárosban!  

Bemutatjuk a legjobb programokat és látnivalókat, amiket nem hagyhatsz ki a Városligetben

Látnivalók és programok a Városligetben, amiket nem hagyhatsz ki

A Városliget az egyik legszebb és legkedveltebb hely Budapesten, ahova szívesen mennek azok, akik egy kicsit kiszakadnának a szürke hétköznapokból, kikapcsolódnának és színes programokat keresnek. A következőkben bemutatjuk azokat a dolgokat, amiket nem hagyhatsz ki a Városligetben! 

Tippek a tökéletes céges rendezvényhelyszín kiválasztásához

7 tipp a tökéletes céges rendezvényhelyszín kiválasztásához

A közelgő vállalati rendezvény helyszínének kiválasztása összetett feladat, hiszen számos részletre kell figyelni a szervezéskor. Annak biztosítása érdekében, hogy egy olyan rendezvényhelyszínt válassz ki, ami egy kicsit tükrözi a céget és örömmel fogadja a vendégeket, vedd...

A legjobb Valentin-napi programok Budapesten

Különleges Valentin-napi programok Budapesten

A Valentin-nap egy világszerte ünnepelt esemény, február 14-én. Ilyenkor a szerelmesek rendszerint megajándékozzák egymást, és különleges programokat szerveznek. A következőkben mutatunk néhány szuper programot, hogy minél romantikusabban teljen a Valentin-nap!  

Romantikus tippek lánykéréshez

Tippek lánykéréshez - romantikus, különleges ötletek

A lánykérés egy igazán különleges esemény, ami mindig emlékezetes marad, így nem mindegy, hogy hogyan zajlik. A következőkben bemutatjuk a legromantikusabb tippeket a lánykéréshez, ami így igazán különleges lesz! 

Ezek a legjobb téli programok Budapesten, amiket nem hagyhatsz ki!

Téli bakancslista: ezeket a programokat nem hagyhatod ki idén télen

Elérkezett a téli időszak, ilyenkor pedig hajlamosak vagyunk bekuckózni a szobába, és ki se jönni onnan. Pedig a hidegebb időszakban sem szabad lemondani az izgalmas, színes programokról! A következőkben bemutatjuk, hogy melyek azok a programok, amiket nem hagyhatsz ki idén télen! 

Újdonságok a Városligeti Műjégpálya körül

Újdonságok várja látogatóit idén a Műjégpálya környéke

Közeledik a téli időszak, ilyenkor pedig az egyik legkedveltebb program a korcsolyázás, amihez a legjobb helyszín a Városligeti Műjégpálya. A környék újdonságokkal várja idén látogatóit, nézd meg, hogy mivel! 

Töklámpás Fesztivál 2018 - programok

A legjobb őszi program Budapesten: Töklámpás Fesztivál 2018

A tökfaragásnak Magyarországon nagy hagyománya van. Ha az őszi szezon eljövetelével te is a tökfaragás mellett döntesz, és szeretnél kiállni egy jó cél mellett, akkor a Töklámpás Fesztiválon a helyed! 

Bemutatjuk, hogy mit csináljatok, ha rossz az idő Budapesten!

Mit csináljunk Budapesten, ha rossz az idő?

Hamarosan beköszönt a hideg időszak, ilyenkor pedig a legtöbben lemondanak a hideg miatt a programokról, pedig nem kellene! Budapesten számos izgalmas program vár akkor is, amikor kint tombol a hideg!  

Bemutatjuk a legjobb programokat az őszi szünetre!

A legjobb családi programok az őszi szünetre Budapesten

Hamarosan itt az őszi szünet, ilyenkor pedig rengeteg fejtörést okoz a szülőknek az, hogy milyen programokat szervezzenek a család számára a szünet idejére. A következőkben bemutatjuk a legjobb családi programokat a szünetre! 

Állatkertek Éjszakája - Programok

Állatkertek éjszakája

Idén is megrendezésre kerül az Állatkertek Éjszakája, az emberek nagy örömére! A következőkben bemutatjuk, hogy milyen programokra számíthatunk augusztus 31-én, pénteken! 

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

Ilyen lesz a Városliget 2020-ra? VIDEÓ!

A Városligetben várható felújítások tartják lázban most a budapestieket... A Liget Budapest videójában most megnézheted Te is, mi várható az új Ligetben!

Ezeket a programokat nem hagyhatod ki, ha beköszönt a rossz idő

A legjobb programok Budapesten, ha beköszönt a rossz idő

Hamarosan vége a nyárnak, ilyenkor pedig egy kicsit korlátozottabbak leszünk a programok terén. Ha te sem szeretnél lemondani a színes programokról akkor sem, ha beköszönt a rossz idő, akkor ezeket érdemes elolvasnod!